HomeManifest

Nu avem voie să mai fim oi. Nu mai avem voie să așteptăm ca alții să ne decidă soarta.

A venit vremea solidarității. A venit vremea să punem românii pe primul loc. A venit vremea să ne însănătoșim și să redevenim o națiune puternică.

A venit vremea meritocrației. Este momentul să înlocuim „societatea cunoștințelor” cu societatea cunoașterii, servilismul și mediocrația cu performanța și rezultatele dovedite. A venit vremea celor care au expertiză și soluții. Cei care ne conduc trebuie să fie aleși pe principii de experiență profesională și cunoștințe dovedite. A venit vremea să avem o țară fără impostori!

A venit vremea soluțiilor îndrăznețe, a venit vremea unei revoluții naționale prin implicarea fiecărui român. A venit vremea să răsturnăm imaginea despre țara noastră și să impunem o viziune nouă. România nu este la periferia Europei — Europa începe cu România!

A venit vremea să adoptăm nou model de dezvoltare economică, bazat pe sprijinirea masivă a antreprenoriatului autohton, stimularea inovării, folosirea noilor tehnologii și fructificarea potențialului de capital uman pe care România îl are astăzi.

A sosit momentul să folosim noi surse de creștere economică pentru a genera venituri distribuite echitabil, în funcție de nevoile reale ale diferitelor categorii sociale.

A venit vremea ca marii investitori, care au venit în România și au obținut profituri mari, să arate că sunt alături de români, la bine și la greu. 

 A venit momentul ca România să învețe ce înseamnă un parteneriat și un dialog real între stat, cetățean și firmele românești. A venit vremea să reclădim, român cu român, o țară sănătoasă.

 Este momentul ca Guvernul să se trezească din adormire și să redemareze în forță marile proiecte de infrastructură. Provinciile istorice trebuie unite, România trebuie pusă la muncă, sângele economiei trebuie pus în mișcare.

A venit momentul renașterii agriculturii și a industriei alimentare românești. România are tot ce-i trebuie pentru a deveni un mare exportator de hrană pentru toată Europa. Statul trebuie să fie alături de fermieri, să ofere finanțare pentru investiții și modernizare.

A venit momentul să discutăm serios problema românilor care pleacă la cules sparanghel, la îngrijit bătrâni sau la construit case. A venit vremea să le creăm condiții pentru a sta acasă alături de familii. A venit momentul să deschidem România pentru noi investiții.

A venit momentul să nu ne mai fie frică unii de ceilalți. A venit momentul să nu ne mai sfiim să ne exprimăm punctul de vedere. A venit momentul să lăsăm la o parte complexele și să negociem ferm cu partenerii străini. A venit momentul să învățăm cultura dialogului politic. A venit momentul să unim românii în jurul unui singur ideal național.

A venit vremea să îmbrățișăm asumat un patriotism modern, european, bazat pe afirmarea identității și tradițiilor românești în context european.

A venit vremea să nu mai acceptăm să fim doar o piață de desfacere. A venit momentul să relansăm producția internă, exporturile și să asigurăm românilor locuri de muncă bine plătite, aici, acasă, lângă familie și prietenii de-o viață.

A venit vremea să demarăm o ofensivă națională pentru atragerea de noi investiții străine în contextul relocării fabricilor din Asia în urma pandemiei COVID-19.

A venit vremea să producem în România toate bunurile necesare în caz de criză, cu precădere în domeniul medical. E momentul să producem în țară paracetamol, măști și ventilatoare prin intermediul unor producători români strategici.

Acum este momentul să creăm un stoc de rezerve strategice pentru materii de primă necesitate, coordonate de o Agenție Guvernamentală responsabilă cu răspunsul coordonat la marile urgențe. A venit momentul să cerem UE crearea unei agenții europene a solidarității.

E timpul să repornim turismul și sectorul HoReCa. A venit momentul ca România sa devină după criză o destinație turistică importantă pe harta Europei și a lumii.

A venit vremea ca statul român să demareze un program de sprijinire activă a companiilor naționale, de la companii aeriene până la mici firme de proximitate. E timpul ca antreprenorii români să prindă aripi. E timpul ca firmele românești să redevină coloana vertebrală a economiei. E momentul ca brandurile noastre să ajungă să fie cunoscute peste tot în lume iar românii să încaseze venituri similare celor din UE.

A venit vremea ca România să obțină autonomia strategică în context european prin următoarele acțiuni:

  • Reducerea dependenței de actori externi în domeniul sănătății și al noilor tehnologii
  • Limitarea controlului actorilor externi în domenii de interes strategic
  • Protejarea infrastructurii critice împotriva atacurilor cibernetice
  • Garantarea autonomiei decizionale prin evitarea externalizării unor activități economice strategice

A venit vremea să consolidăm suveranitatea și securitatea României în context european și euro-atlantic. A venit vremea să întărim statul, să reorganizăm aparatul administrativ și să generăm un nou contract social între stat și cetățean. Statul trebuie să fie capabil să anticipeze crizele și să protejeze populația pentru crize viitoare. Trebuie să ne uităm nu atât la mărimea, cât la calitatea statului! 

A venit vremea să nu mai lăsăm pe nimeni în urmă. O țară cu 4,6 milioane de săraci, cu peste 1,5 milioane de pensionari cu venituri sub 1000 de lei,  este o țară slabă, ruptă în două. A venit vremea să întindem o mână celor de lângă noi și să le dăm un alt orizont. A venit vremea să fim împreună.

A venit vremea să nu mai fim oi. A venit vremea să luptăm pentru România! A venit vremea să mergem înainte fără compromisuri! A venit vremea să fim NOI! A venit vremea să devenim LUPII Europei!

https://partidul-republican.ro/wp-content/uploads/2020/06/Artboard-1.png
© Toate drepturile rezervate
Contact
0722-330-025
Şoseaua Iancului 15, Sector 2 Bucureşti